03 oktobris, 2010

Darba tērps mazajam māksliniekam

Vēl viena lieta, kas radusies speciāli skolas vajadzībām: priekšauts un uzroči zīmēšanas nodarbībām.
Pirms kāda laika Mežrozē redzēju, ka ir tādi audumi, kas uz tausti atgādina it kā vaskadrānu. Droši vien, ka tas paredzēts galdautiem vai kam taml. Kad skolas lietu sarakstā ieraudzīju, ka vajag darba apģērbu zīmēšanai, iedomājos, ka tieši tāds man būtu vajadzīgs. Diemžēl, kā jau tas ir nereti vien, kad ierados veikalā atradu tikai vienu gabalu šāda auduma koši sarkanā krāsā. Mājās notestēju un secināju ka ūdeni atgrūž smuki, bet tomēr arī mitrumu cauri laiž. Tāpēc izlēmu, ka priekšautu šūšu dubultā: ja kas ielīst klēpī, cauri divām kārtām iziet nevajadzētu. Jau sākumā izdomāju, ka aizdari taisīšu priekšpusē, lai bērnam vieglāk pašam aiztaisīt un attaisīt. Kad priekšauts bija gatavs, nāca nākošais secinājums: tā kā audums ir diezgan stīvs, sasiet priekšauta lences ir diezgan problemātiski un mezgls izveidojas gana neforš. Bērns pat teica, ka sēžot spiež. Izlēmu, ka jāliek klāt klipši, būs gan vieglāt aiztaisīt, gan arī neveidosies neērtais mezgls.

Lūk šāds priekšauts izskatās galarezultātā. Neiztrūkstošs pavadonis, neliels rotaļīgs akcents bērna priekam. Priekšauta garums nedaudz zem ceļa, aproces beidzas nedaudz virs elkoņa.

Papildināts 08.10.2010.
Šonedēļ darba apģērbs tika notestēts pēc nozīmes. Pēc 2 zīmēšanas stundām visvairāk cietuši bija uzroči un savu devu guašas krāsas saņēmis bija arī priekšauts. Ķēros klāt pie tīrīšanas. Iesākumā ar birstīti un veļas ziepēm paberzu visus krāsas traipus, bet to, kas nekādi negribēja atvadīties, iezieķēju vēl ar traipu tīrāmo. Pēc tam vešmašīnā. Likās jau ka dažs labs melnās krāsas traips negribēs nekādi šķirties no priekšauta, taču, kad izņēmu no veļasmašīnas, viss ir pazudis bez pēdām. Uzročus pat necerēju atmazgāt, bet tomēr izdevās. Tagad viss gatavs jaunai darba nedēļai un jauniem mākslas darbiem. Bet vislielākais prieks, ka nebūs jāplēš mati no galvas, lai guašu izdabūtu no krekliem un biksēm, jo paskatoties kādi bija no skolas atnestie priekšauts un uzroči, es esmu veiksmīgi izsprukusi cauri.

3 komentāri:

  1. Nu baigi foršs galā sanāca!

    AtbildētDzēst
  2. Superīgs komplekts. Un praktisks un puikas lepnums ar vāģi!!! Apbrīnoju es tos tavus šuvumus!!!

    AtbildētDzēst
  3. Meitenes, paldies!

    eniine, ja negribas vai nevar veikalā nopirkt, nākas likt darboties rokām. Rezultātā pašam prieks un bērnam prieks.

    AtbildētDzēst