08 aprīlis, 2013

Maciņi?... Nē, iepirkuma maisiņi!


Jau labu laiku viena no lietām, kuru ļoti vēlos iemācīties ir brīvā dekoratīvā stepēšana. Nu jau būs pagājuši vairāki  gadi, kopš pirmo reizi  biju meistarklases nodarbībā un tā lieta mani paņēma ļoti, ļoti. Pa šo laiku vēlme nav zudusi, tikai pieaugusi. Plāni, protams, kā Napaleonam, bet līdz šim tik vien sanācis, kā skatīties  un apbrīnot kā to dara citi, un ļoti  vēlēties iemācīties pašai. 
Jauno gadu sāku ar apņemšanos: šogad šo lietu beidzot sākt īstenot dzīvē un iemācīties kaut vai dažus zīmējumus. Kad skaties, kā to dara profiņi, liekas, nav taču nemaz tik sarezģīti, bet ak vai, izrādijās, ka man abas rokas kreisās :-D .  
Pacietīgi lupatiņu pec lupatiņas, vienu kārtu pēc otras, izmēģinot dažādus veidus, cītīgi un neatlaidīgi darbojos. Beidzot, ar kritisku aci izvērtējot, atlasīju dažus veiksmīgākos eksemplārus un nolēmu, ka stimulam tie jānoformē.

 Izvēlējos diezgan daudz interneta plašumos noskatīta iepirkuma maisiņa dizainu: gana praktisks un esmu droša, ka atradīšu pielietojumu vairāk kā vienam. 


 Maisiņš viegli salokās maciņa formā, bet atlocītam tam ir izmantojama sānu kabata. Ērti paķert līdzi, iesviest somā. Kompakts un nekad soma meattīsies vaļā.





Ar katru dienu saprotu, ka šai jomā man vēl mācīties un mācīties. Tās ir fantastiskas iespējas, bet vajadzīgs arī liels darbs un neatlaidība.  Ka tikai pietiktu pacietības, jo gribas iemācities arvien jaunus rakstus, bet vecie aizvien  jāatkārto. Kur to visu sastrādāto laimi likt? Tā būs laikam tuvākā laika nākošā problēma. Varbūt jāatver maisiņu bode?

10 comments:

  1. Tev ir pat ļoti jauki maisiņi sanākuši! Nepadodies, pie tās brīvstepēšanas jau esot jāpierod.Es patreiz gan nekur par pašiem primitīvākajiem rakstiem neesmu tikusi, bet vajadzētu atsākt. Man ļoti patīk šīs meitenes blogs šajā jautajumā:
    http://freemotionquilting.blogspot.com/p/start-here.html
    bet, iespējams, ka jau pati esi viņu atklājusi. Lai veicas!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Sarkanā Biete, paldies. Es patiesi esmu tik paša ceļa sakumā. Esmu vien apguvusi pārīti rakstu un ar vienu cīnos, kas nepakam nepadodas. Bet tie visi no pašiem pamatiem, vienkāršajiem. Man reizēm liekas, ka līdz Ķīnai ar kājam tuvak, kā man apgūt šito mākslu. Un tikko nesanāk regulāri padarboties, tā jūtu, atkal prasās treniņš jau ari tam, kas it kā puslīdz padevās.
      Jā, šo blogu zinu. Tas ir fantastiks iedvesmas avots. Tieši tur skatoties, viss liekas tik viegli un brīvi. Bet pamēģinu un saprotu, ka divreiz pa vienu vietu uztrāpīt nevaru :-D.

      Dzēst
  2. Tev ir super maišeļi. Ehh.. kā es tevi apbrīnoju, tu dari un tev sanāk... nu labi, es tik vēl sapņoju, ka kaut ko darīšu.. un tālāk par auduma nopirkšanu neesmu tikusi :( Bet šis tavs ieraksts ir iedvesmojošs...

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Sandra, paldies. Man pašai arī vajag tādu riktīgu spērienu pa pakaļu, savadak tālak par gribēšanu ta īsti netieku.

      Dzēst
  3. patiešām skaisti un iedvesmojoši darbi! Arī labprāt izietu tādu meistarklasi ..

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Irēna, paldies! Var sākt ar internetā atrodamo informaciju. Patiesība jau neka sarežģīta nav, tikai jātrennē roku veiklība.

      Dzēst
  4. Ļoti skaisti un praktiski maisiņi! :) Prieks par apgūtām jaunām prasmēm un rezultātiem! :)

    AtbildētDzēst
  5. Ļoti skaisti un praktiski! Par to stepēšanu nemācēšu neko teikt, liekas tas bezgala sarežģīti- tādēļ vēl jo vairāk apbrīnoju Tevi. Bet , ja kaut kas ļoti patīk, vajag tikt urbt dziļāk, jo pats process jau sniedz baudu, bet , ja vēl gala rezultāts patīk pašai un citiem... . Tā kā lai realizējas ideja par maisiņu bodi. Noteikti vienu tašiņu gribētu arī es.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ilze, liels paldies! Prieks lasīt tik jaukus komentārus. Un ja ir interese, tad vienmēr var kaut ko izdomāt un sarunāt. Es tikai priecāšos, ja būs pieprasījums.

      Dzēst