25 marts, 2013

Citronu mafini: eksperiments

Vakardien, kā jau pie svētdienas, sagribējas sevi un ģimeni palutināt ar kādu našķi. Šoreiz izvēle krita par labu mafiniem. Gana viegli un ātri pagatavojami. Vienīga problēma recepte. Kuru? ..... Internetā to ir tik daudz, bet savu ideālo tā arī vel neesmu noskatījusi, jo līdz šim, pat kauns atzīties, biju pilnīgi aizmirsusi par šo vienkaršo kārumu.
Nolēmu riskēt un izmantot pavisam nesen atrastu recepti no uwa gatavo.

Ar recepti izrādijās vien par maz , jo gāja man kā pa celmiem.  Laikam kaut ko izdarīju ne tā un iespējams tās bija olas, kuras varbūt bija jāsakuļ, bet es vienkarši samaisīju ar eļļu un pienu. (rokoties interentā un skatot citas receptes, tā ari netiku gudra jākuļ vai nē) Rezultāta dabūju pamatīgi šķidru mīklu. Ko nu? Skaidrs ir viens, no pankūku mīklas diez vai mafini sanāks. Izlēmu, ka jāber klāt milti - kā būs tā būs. Varianti ir divi: vai nu būs ēdami, vai nē.  Un ja jau eksperimentēt tad, lai iet pa pilnu programmu: ieviesu vēl nelielas korekcijas
Recepte teikts: norīvēta miziņa no diviem citroniem. Hmmm... manuprāt pietiktu ar vienu, ka nesanāk par stipru. Otra citrona vietā izlēmu  pieliet 1/2 citrona sulas. Ja liksies par maz, nākošreiz taisīšu kā teikts receptē
Daļai mafinu pievienoju saldētas mellenes.
Lai dabūtu vajadzigo mīklas konsistenci, nācās bērt klāt vēl diezgan daudz miltu un vienu tējkarotii cepamā pulvera ar drošībai piešāvu klāt.
Lēju formiņās un trīcošu sirdi liku cepties. Pēc min 20... beidzot gatavs. .... Mmmmmmmmm .... gardi gan. Viss sanācā perfekti! Miltus varēju droši  likt vēl vairāk.

Tagad zinu ka nākošreiz mana receptē bū:
- norīvēta miziņa no viena citrona (pilnīgi pietiek un ir gana jūtams, vairāk nemaz negribētu),
- 1/2 citrorna sula

Mūsmajās  šīs jau ir tikai atmiņas, jo ~50 mafini jau ir pagātne.Viss ir labs, kas labi beidzas un uz Lieldienam droši, ka būs jāpalutina ģimene vēlreiz. Šķiet, ka savu ideālo recepti, arī būšu atradusi.
Lai labi garšo arī pārejiem!

papildināts 26.03.2013
P.S.Liels paldies uwa, ka ieskatījies un ierakstīji komentāru.  Izradās vienkārši pati biju neuzmanīga. Ar recepti viss kārtībā, tā ir superīga.

4 komentāri:

  1. Vai tiešām ar 500 gramiem miltu bija par maz?

    Un par olām - pietiek vienkārši samaisīt viendabīgā masā.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Sveicināta uwa!
      ... ups... sāku aizdomaties un izskatās, ka es būšu ar miltu pirmreizējo svaru nošāvusi greizi. Vainīga ..., škiet ka automātiski paņēmu 300g, bet tas ko papildus pievienoju varēja būt vēl ap 200g.
      Paldies, ka ierakstīji. Tas kas man sanāca, man ļoti garšoja. Padies tev par recepti. Esmu ļoti priecīga, ka tagad īsti zinu, ko izdarīju nepareizi! Paldies tev velreiz!

      Dzēst
    2. Tā reizēm gadās :)

      Dzēst