07 septembris, 2011

Priekšautiņi vizuālās mākslas nodarbībām

Klāt ir septembris un esmu atgriezuies ierindā. Brīvlaiks un laiskošanās beigusies, jāķerās pie darbošanās.

Man septembra atnākšana vienmēr atsauc atmiņā skolu, un tā ir sanācis, ka pirmais šīs sezonas darbiņš tapis tieši mazajiem skolniekiem. Šoreiz tie ir divi priekšautiņi komplektā ar uzročiem mākslas nodarbībām divām jaunkundzēm.





Sākumā audums likās diezgan drūms, neinteresants un nebūt ne pievilcīgs. Bet tad radās ideja kā to visu padarīt dzīvāku: putniņš un rudens lapas. Ceru, ka jaunās dāmas būs apmierinātas un tērps rosinās darboties ar krāsām un otām ne tikai skolā.

Tuvāk detaļas :











Papildināts 22.09.2011:
Negribējās vērt vaļā jaunu tēmu tāpēc, nolēmu rakstīt vien tepat, jo darbiņš tas pats un audums arī tas pats tad, lai iet viss vienuviet. Atšķirība tik tā, ka šis priekšauts būs puisim, visnotaļ nopietnam jauneklim ar visām no tā izejošajām sekām. Māmiņas, saprotiet pašas, kas šai vecumā ir topā .....






Par pamatu izmantoju impregnētu kokvilnas audumu, kas atgrūž mitrumu. Priekšautiņi nēsājami uz abām pusēm.

7 komentāri:

  1. Zilais putniņš ļoti labi iederas kopainā. Ja nebūtu pateikusi, ka aplikācijas tapušas kā papildinājums, būtu domājusi, ka audums jau nāca komplektā ar visu putniņu. Un tie uzroči, manuprāt, ir vienkārši vienreizējs risinājums, lai nenošmulētu piedurknes:)

    AtbildētDzēst
  2. piekrītu katram Ilzes vārdam - teicama aplikācija un uzroči, slēdzīši arī feina doma!

    AtbildētDzēst
  3. Paldies! Šeit galvenokārt svarīgākais Nr.1., lai bērns var pats uzvilkt un novilkt. Nr.2, lai pēc mākslas nav jāstaigā ar apgleznotu blūzi vai svārkiem. Man tādi uzroči pašai bija tālajos 80-tajos. Šodien nemaz nezinu vai tādi maz nopērkami, bet manā skatījumā tā tiešām ir pirmās nepieciešamības lieta pirmlkasniekam, ja [ēc tam negribas vest cīņu ar guašu "Kurš paturēs pēdējo vārdu". Prieks, ka vēl kāds domā līdzīgi!

    AtbildētDzēst
  4. man ar stām plānā pašūt abiem mazajiem bērndārzā priekšautus. ilgi domāju kā lai tādus vienkāršu bērnam pašuj. domāju pat tādu kā kreklveidīgu priekšautu ar piedurknēm mazākajam dārziņā pasūt. bet laba ideja par tām aprocēm. tagad tik jāķeras klāt šūšanai :)

    AtbildētDzēst
  5. Man prieks, ja atrodat šeit sev noderīgu ideju. Tagad tik jāķeras klāt! Lai veicas!

    AtbildētDzēst
  6. Puisim ļoti patīk un lepns velk vizuālās mākslas nodarbībās! Par zirnekli ir sajūsmā :D
    Vēlreiz liels paldies! :*

    AtbildētDzēst
  7. Super! Kas var būt labāks par šo? Bet tas kukainis pat man uzdzen šermuļus brrr, labi, ka prom no manas mājas :oD

    AtbildētDzēst