05 jūlijs, 2010

Linu cepurītes

Staigājot laukā un vērojot, kas bērniem galvā, liekas, lai vai ko, bet iegādāties vasaras cepuri nevajadzētu būt īpašām problēmām un tās galīgi nav deficīts. Bet, kad ieeju veikalā, tad nopirkt ko piemērotu laika apstākļiem nemaz nav tik vienkārši. Nu labi, varbūt salīdzinoši mazajiem ir, bet tādiem 5-7 gadniekiem (kādi ir mani puikas) man liekas atrast ir diezgan grūti, ja gribi: izskatīgu, vieglu, elpojošu, nebēbīšu un viegli kopjamu. Es atradu tikai klasiskās, diezgan bieza materiāla nāģenes, kurus sāk nēsāt jau pavasarī un velk vēl rudenī, kad jau ir salīdzinoši vēss, kurās vismaz maniem bērniem šausmīgi svīsts galva jau 18 grādos un kuras nēsāt vasaras svelmē man neškiet īsti piemēroti. Vienkāršas kokvilnas vai lina auduma cepurītes tieši puišiem ir retums. Meitenēm ir visādas: šūtas, tamborētas, lakatiņi, platmalītes, bet puiši šai ziņā ir diezgan apdalīti. Vienu vasaru izmēģinājām gan lakatiņu, gan lakatiņcepuri, bet diemžēl tās tika atzītas par diezgan neērtāmām bērnudārza ikdienai, ja bērnam pašam jātiek ar to galā.

Izdomāju, ka vasarai nekas nevar būt piemērotāks par linu. Cepurei jābūt tādai, kuru bērnam pašam viegli uzlikt. Gabaliņš lina, aukliņa, pāris podziņas un vēl šis tas. Rezultātā dažu stundu laikā tapa šāda cepurīte.



Šoreiz problēmu esam atrisinājuši veiksmīgi un var iziet saules staros droši .



2 komentāri:

  1. Superīga!!! Un piekrītu pilnībā, ka puiši kā vienmēr ir apdalīti, tai skaitā vasaras cepuru ziņā.

    AtbildētDzēst
  2. Cepurītes izdevušās fantastiskas. Piekrītu, ka tiešām zēniem ar to galvassegu izvēli ir diezgan bēdīgi. ideāls risinājums :)

    AtbildētDzēst