17 oktobris, 2011

Priekšautiņš bērndārzniekam

Šoruden saņemot bērnudārzā sarakstu ar lietām, kas jāsagādā jaunajam mācību gadam, jaunākā dēla grupiņā, viena lieta, kas iekrita uzreiz acīs: priekšauts zīmēšanai. Šo gan man vecākajiem bērniem bērnudārzā ne 2.jaunākajā grupā, ne arī vēlāk nekad nav prasījuši, bet patiesībā īpaši vidējam par sliktu nebūtu nācis. Tad man daļa drēbju nebūtu jāizlidina miskastē, jo tās ar līmi tika sabojātas neatgriezeniski.


Tika pieteikts, ka vajagot tādu, kas ir ar piedurknītēm. Še tev nu bija. Tāds, kā šuvu vecākajam dēlam skolas vajadzībām, atkrīt. Jāmeklē kāds universāls modelis. Tā nu es devos sirojumos pa bodēm. Pēc iepriekšējā vakara meklējumiem internetā un nākošās dienas klejojumiem pa bodēm izrādijās, ka izvēle ir diezgan nabadzīga. Vairums atrastie paredzēti mazulīšu ēdināšanai un manam bērnam jau vairs neder izmēra ziņā. Vienu izdevās atrast +/- piemērotu, bet aizmugurē sasienams ar aukliņām. Nolēmu to pagaidām nepirkt, jo aukliņas tomēr to lietu padara diezgan neērtu un tas plastmasīgais materiāls drausmīgi ... oda. J.R grāmatnīcā izdevās ieraudzīt ļoti labu modeli, bet diemžēl vairāk tomēr piemērotu lielākam bērnam, mans trīsgadnieks tajā nosliktu. Tā pirmās dienas meklējumi beidzās diezgan neauglīgi.


Otrā rīta aizejot uz bērnudārzu ieraudzīju potenciālo modeli. Modelis ideāls, aizmugurē aizdare ar klipsi. Pielaikoju, bērnam der super, bet ... ir viens bet, man diez kā nepatīk materiāls, kaut kas tāds kā plēvjveidīgs. Mūsu bērnudārzā ļoti kurina, pieņemu, ka mazajam tajā varētu būt karsti, īpaši, ja tas ir tik visaptveroš. Bet modelis man ļoti iepatikās, tieši tāds kā biju iedomājusies.


Nolēmu riskēt, un šūt pati jau no iepriekš izmantotā impregnētā kokvilnas auduma, kas atgrūz mitrumu. Nodomāju, ja nesanāks (jo audums tomēr ir tāds stīvs un iepriekš pat nepieļāvu domu, ka no šī materiāla varētu arī tādu šūt), būšu pamēģinājusi. Bet, ja nesanāks, tādu plēvjveidīgo gan jau paspēšu nopirkt. Tā nu tapa lūk šāds priekšautiņš. Mazliet gan atgādina kleitiņu, toties, ja rokas gribēsies noslaucīt gar biksēm, bikses noteikti būs pasargātas.



Bērns pielaikoja un teica, ka būs labi. Nost nekrīt, piedurknes it kā netraucē, bet krāsu traipi domāju, ka padarīs to vēl interesantāku. Tad jau manīs, ko teiks audzinātājas.

5 komentāri:

  1. Šis modelis tiešām izskatās ļoti piemērots mazu bērnu darbošanās kārei ar krāsām un bikses tīras.

    AtbildētDzēst
  2. Vai ku feins! Un tik tiešām piemērots bērnudārzniekam!

    AtbildētDzēst
  3. Paldies, meitnes. Ceru, ka arī kalpos godam.

    AtbildētDzēst